Nieuwlarenweg

De bewoners van Nieuwlarenweg 2, 4, 6 en 8 in Laren tekenden 18-11-2011 het huurcontract en ontvingen de sleutel van hun 'nieuwe' woning. De bewoners waren tijdelijk naar een andere woning in Laren verhuisd, maar kregen een terugkeergarantie van Woningbouwvereniging Laren. De meeste bewoners wonen er sinds hun huwelijk, zo'n 60 jaar geleden.

De oorspronkelijke bewoners van drie van deze bijzondere woningen keerden weer terug naar hun vernieuwde, maar vertrouwde woning. In februari 2011 startte een restauratie en grondige renovatie van de vier rijksmonumenten en sociale huurwoningen in opdracht van Wbv Laren. De karakteristieke gevels van de 'wevershuisjes' zijn gerestaureerd, de fundering is hersteld, de woning is vergroot door een uitbouw aan de achterzijde én er zijn veel energetische maatregelen genomen. Zo kregen de bewoners er niet alleen extra vierkante meters bij, ze zijn ook van energielabel G naar energielabel B gegaan. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de stookkosten.

 

 

 

 

 


 

U bent hier: Projecten > Opgeleverde projecten > Nieuwlarenweg

Nieuws

Leden Wbv Laren besluiten tot omzetting in Woonstichting Laren

lees verder...


Concept notulen gezamenlijke bewoners-ledenvergadering 11-9-2017

lees verder...


Gezamenlijke bewoners-ledenvergadering 11-9-2017

lees verder...