Opzeggen huur

Huur opzeggen

Wilt u de huurovereenkomst van uw woning beëindigen (opzeggen), dan hebt u één maand opzegtermijn. U kunt op elke dag van de maand opzeggen, maar de laatste huurdag moet wel een werkdag van de Alliantie zijn. Weekenden, feestdagen en verplichte vrije dagen kunnen dus niet de laatste dag zijn.

Schriftelijk opzeggen
U moet uw huur altijd schriftelijk opzeggen. Dat kan met het standaardformulier (verkrijgbaar bij het Alliantie kantoor) of u schrijft zelf een brief. Uw brief moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

• Het adres dat wordt opgezegd;
• Wanneer u de huurovereenkomst wilt beëindigen;
• Uw telefoonnummer;
• Uw nieuwe adres.

De hoofdhuurder ondertekent de opzeggingsbrief. Is er een medehuurder, dan ondertekent deze tevens de huuropzegging. U krijgt een bevestiging als de Alliantie de brief ontvangen heeft.

Opzegprocedure
Na de ontvangst van uw huuropzegging gaan we op zoek naar nieuwe kandidaat-huurders. Deze komen voor een (groeps)bezichtiging langs in uw woning op een datum en tijdstip dat met u is afgesproken. Bij deze bezichtiging is ook een medewerker van de Alliantie aanwezig. Hij/zij begeleidt de bezichtiging en adviseert u over het afhandelen van eventuele zaken die u wilt laten overnemen.
Let op: laat geen kandidaat-huurders in uw woning binnen als de medewerker van de Alliantie er nog niet is, laat hen dan nog even buiten wachten.
Een bezichtiging vindt niet altijd plaats, bijvoorbeeld als de woning na uw verhuizing moet worden gerenoveerd. Als er geen bezichtiging is met nieuwe huurders dan moet u uw woning schoon, heel en leeg aan ons opleveren, overname is dan helaas niet mogelijk.

Het huuropzegginsformulier kunt u sturen naar:

de Alliantie
Postbus 105
1200 AC Hilversum

U bent hier: Huurders > Opzeggen huur

Nieuws

Woonstichting Laren fuseert met Het Gooi en Omstreken en neemt feestelijk afscheid van leden en huurders

lees verder...


Foto's afscheidsbijeenkomst huurders en bestuur

lees verder...


Leden Wbv Laren besluiten tot omzetting in Woonstichting Laren

lees verder...